De Soft Skills-analyse leidt inzichten over persoonlijkheidskenmerken af uit CV's, LinkedIn-profielen, vacatures, functieomschrijvingen, sociale media of andere zakelijke digitale communicatie. Deze analyse gebruikt trefwoorden uit de algemene omgangstaal en classificeert deze in brede dimensies die gewoonlijk worden gebruikt om de menselijke persoonlijkheid te beschrijven.

De analyse is gebaseerd op semantiek maar niet op neuropsychologische experimenten. Persoonlijkheidskenmerken die het belangrijkst zijn in het leven van mensen, zullen uiteindelijk een onderdeel van hun taal worden.

Iemand die wordt beschreven als "zorgvuldig", gebruikt bijvoorbeeld eerder woorden als "altijd voorbereid" of "ik volg een schema" in plaats van "snel en onvoorzichtig" of "op de gemakkelijke manier".

 

Het voordeel voor het ICT-domein

Met de steun van een organisatiepsycholoog kunnen bedrijven en individuen weloverwogen beslissingen nemen en efficiënter gebruik maken van beperkte middelen. Een paar use cases:

  • Probeer persoonlijkheidskenmerken van mensen (sollicitanten) af te stemmen op de werkplek (groep / afdeling).
  • Schrijf een CV dat resoneert met de branche waarin u graag werkt.
  • Inschatten of er een samenhang bestaat tussen de ICT hard skills en soft skills in een CV.
  • Probeer academische prestaties te voorspellen.

Hieronder vindt u aanvullende informatie over het interpreteren van de Soft Skills-analyse. Open de sliders voor meer informatie.

 

 

Disclaimer

Algemeen geldt dat het systeem niet kan analyseren wie u bent, maar waar u over schrijft. De tekst is leidend. De uitkomst van deze soft skills-analyse is alleen voor informatieve doeleinden geschikt en beschrijft algemene situaties. Het kan op geen enkele wijze een professioneel assessment of het advies van een deskundige consultant vervangen.

 

Literatuur